Columbusweg 64

4462 HB Goes, Nederland

Telefoon

+31 113 568515

Email

info@itis-nl.com

Fugitive Emission Testing

Appendage testen

Een test laten doen?

Wilt u dat wij u een offerte sturen? Of heeft u een vraag deze test? Laat het ons weten en wij nemen zo spoeding mogelijk contact met u op!

Fugitive Emission Testing

Fugitive emissions (wat naar het Nederlands als ‘vluchtige uitstoot’ vertaald) is de ongewenste en vaak onregelmatige uitstoot van gassen en/of dampen afkomstig van apparatuur die op overdruk functioneert, doorgaans als gevolg van industriële activiteiten. Niet alleen heeft dit een economisch verlies van grondstoffen als gevolg, Fugitive Emissions dragen ook bij aan milieuverontreiniging. Bijkomend risico is dat bepaalde emissies een risico vormen voor menselijk welzijn en de algemene veiligheid in gevaar kunnen brengen.

Appendages, afsluiters, flenzen, afdichtmaterialen en fittingen kunnen in één van onze testbunkers op Fugitive Emission getest worden door onze ervaren en goed opgeleide test engineers. Deze componenten kunnen getest worden op verschillende temperaturen met behulp van helium of methaan gas d.m.v. de snuffel- of vacuümmethode. De testen worden uitgevoerd conform internationaal erkende normen maar kunnen ook aangepast worden naar de specificaties van de klant om toepasbaarheid van de applicatie te garanderen.

Voorbeelden van normen voor afsluiters mbt Fugitive Emission:

Productie test: ISO 15848-2, Shell SPE 77/312 (uitgevoerd op kamertemperatuur)

Type testen: ISO 15848-1, API 624, API 622, TA Luft – VD 2440 (test temperaturen: kamertemperatuur, hoge en/of lage temperaturen)

Contact

Wilt u (gratis) sparren, advies of contact met één van onze medewerkers? Laat dan een terugbel- of emailverzoek achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op!