Columbusweg 64

4462 HB Goes, Nederland

Telefoon

+31 113 568515

Email

info@itis-nl.com

Fire Safe Testen

Appendage testen

Een test laten doen?

Wilt u dat wij u een offerte sturen? Of heeft u een vraag deze test? Laat het ons weten en wij nemen zo spoeding mogelijk contact met u op!

Fire Safe Testen

ITIS heeft een geavanceerde Fire Test faciliteit ontworpen waar afsluiters, actuators, pakkingen, afdichtingen, fittingen en andere componenten kunnen worden getest op brandveiligheid.

Bij fire safe tests wordt de weerstand van afsluiters tegen brand bepaald onder gecontroleerde condities die zijn vastgelegd in de industriestandaarden zoals ISO 10497, API 607, 6FA, 6FB en 6FD. De eisen die in deze normen worden gesteld, hebben tot doel acceptabele prestaties van de componenten vast te stellen gedurende een tijd die representatief is voor de tijd die nodig is om de meeste branden te blussen.

De volledige fire safe test wordt uitgevoerd in een gecertificeerde bunker met gewapend beton, waarbij de brand op veilige afstand wordt gecontroleerd en alle relevante parameters worden geregistreerd door ons logging- en registratiesysteem. De acceptatie van de testresultaten heeft betrekking op de interne lekkage van de zitting en de externe lekkage van de afsluiter tijdens de brand. Het wordt als acceptabel beschouwd wanneer de interne en externe lekkage tijdens meerdere testfasen, voor, tijdens en na de brand, de maximaal toegestane limieten volgens de norm niet overschrijdt.

Testrapport en Certificering
Na elke test wordt een gedetailleerd testrapport verstrekt, samen met een certificaat als de geteste afsluiter aan alle eisen voldoet. Dit certificaat bevat een beschrijving van alle andere gekwalificeerde afsluiters. Op verzoek kan een derde partij getuige zijn van en de fire safe tests certificeren, of u kunt de tests ook volgen via een live stream internetverbinding.

Contact

Wilt u (gratis) sparren, advies of contact met één van onze medewerkers? Laat dan een terugbel- of emailverzoek achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op!