Columbusweg 64

4462 HB Goes, Nederland

Telefoon

+31 113 568515

Email

info@itis-nl.com

In-situ ERV PVRV testen

Lektesten

Overige on-site services

Een test laten doen?

Wilt u dat wij u een offerte sturen? Of heeft u een vraag deze test? Laat het ons weten en wij nemen zo spoeding mogelijk contact met u op!

Volg ons op social media

In-situ ERV PVRV testen

ITIS heeft een methode ontwikkeld om druk-/vacuümventielen (PVRV) en ERV ventielen in-situ (dus op de tank) te controleren en af te stellen op openingsdruk. 

Deze specifieke en gevalideerde methode is goedgekeurd door de RvA (Raad voor Accreditatie), een nationale accreditatie-instantie op basis van de Europese Verordening 765/2008. 

ITIS is geaccrediteerd volgens ISO 17025 en biedt deze service aan als een conformiteitsbeoordelingsinstantie (CBI) waarmee de rapportage internationaal erkend wordt door overheden, toezichthouders en vergunningsverstrekkers. 

Het in-situ testen van PVRV ERV ventielen van atmosferische opslagtanks biedt vele voordelen ten opzichte van conventionele testen in revisiewerkplaatsen: 

  • Vermindering van heffen/hijsen en transport: Door de test ter plaatse uit te voeren, is er geen noodzaak om de kleppen te demonteren en naar een revisiewerkplaats te transporteren. Dit bespaart tijd, kosten en de logistieke uitdagingen van het verplaatsen van de kleppen. 

 

  • Tijdsbesparing: In-situ testen elimineert de tijd die nodig is voor demontage, transport en her montage van de kleppen. Dit resulteert in een efficiëntere inspectie en minimaliseert de stilstand tijd van de tanks. 

 

  • Optimalisatie van klepconditie: ITIS kan periodieke controles van de kleppen uitvoeren, zodat ze altijd in optimale conditie zijn en blijven. Door regelmatig onderhoud en testen kunnen eventuele problemen vroegtijdig worden opgespoord en verholpen, waardoor de betrouwbaarheid van de kleppen wordt vergroot. 

 

  • Naast het controleren en afstellen van PVRV en ERV ventielen, kunnen wij deze ventielen ook periodiek en ter plaatse inspecteren om aan richtlijn PGS 29 te voldoen. 

 

Richtlijn PGS 29 

Volgens richtlijn PGS 29 moeten druk-/vacuümventielen en ERV ventielen van opslagtanks, met een interval van maximaal 5 jaar, gekeurd worden afgestemd op hun goede staat en werking. De keuring betreft de afstelling, het openen en sluiten en de afdichting. 

Controle op de juiste werking moet zo vaak plaats vinden als nodig is en dient procedureel geborgd te zijn.  

 

Contact

Heeft u een vraag?

Wilt u dat wij u een offerte sturen? Of misschien heeft u een vraag over een van onze services. Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

ITIS Goes

Contact

Wilt u (gratis) sparren, advies of contact met één van onze medewerkers? Laat dan een terugbel- of emailverzoek achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op!