Columbusweg 64

4462 HB Goes, Nederland

Telefoon

+31 113 568515

Email

info@itis-nl.com

Pressure testing

Leak Testing

Overige on-site services

Een test laten doen?

Wilt u dat wij u een offerte sturen? Of heeft u een vraag deze test? Laat het ons weten en wij nemen zo spoeding mogelijk contact met u op!

Pressure testing

Pressure– en sterktesten van systemen zijn essentieel om de veiligheid en betrouwbaarheid van verschillende systemen te waarborgen. Deze tests controleren of de componenten, verbindingen en systemen voldoende sterk zijn en lekdicht functioneren. 

Tijdens deze testen worden specifieke meetinstrumenten en apparatuur gebruikt om de druk in het systeem nauwkeurig te meten. Het testproces omvat het geleidelijk verhogen van de druk naar het ontwerpniveau of zelfs hoger, om de systemen onder extreme omstandigheden te testen. Op deze manier kunnen zwakke punten, zoals lekkages of structurele gebreken, worden opgespoord voordat het systeem in gebruik wordt genomen. 

Om de veiligheid van medewerkers en omstanders te waarborgen, worden tijdens deze testen voorzorgsmaatregelen genomen. Vaak wordt het testgebied afgezet om een veilige afstand te waarborgen en ongeautoriseerde toegang te voorkomen. Dit helpt mogelijke gevaren te minimaliseren en ongelukken te voorkomen. 

Dit type testen is van groot belang omdat ze de integriteit en betrouwbaarheid van systemen waarborgen. Door te controleren of alle verbindingen, componenten en systemen sterk genoeg zijn en lekvrij functioneren, wordt het risico op storingen, lekkages en potentiële ongevallen geminimaliseerd. Dit is met name cruciaal bij systemen zoals leidingwerk, skids, druksystemen, sluisdeuren en pontons, waarbij de betrouwbaarheid van het systeem directe invloed heeft op de veiligheid van mensen en het milieu. 

In sommige gevallen wordt tijdens de druktesten ook gas, zoals lucht of tacergas mengsel, gebruikt om de systemen te lektesten. Dit stelt ons in staat om de systemen onder realistische omstandigheden te beoordelen en te controleren of ze lekvrij zijn op de vereiste druk. 

Al met al zijn pressure- en sterktesten van systemen van vitaal belang om de integriteit en betrouwbaarheid van systemen te waarborgen. Deze tests helpen zwakke punten en risico’s te identificeren voordat systemen in gebruik worden genomen, waardoor de veiligheid van mensen, eigendommen en het milieu wordt gewaarborgd. 

Contact

Heeft u een vraag?

Wilt u dat wij u een offerte sturen? Of misschien heeft u een vraag over een van onze services. Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

ITIS Goes

Contact

Wilt u (gratis) sparren, advies of contact met één van onze medewerkers? Laat dan een terugbel- of emailverzoek achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op!