Columbusweg 64

4462 HB Goes, Nederland

Telefoon

+31 113 568515

Email

info@itis-nl.com

Lektesten Ineos

Voor een wereldwijd chemisch bedrijf heeft ITIS platen getest op lekkage van platenwarmtewisselaars met behulp van techniek A2 (gedeeltelijke) vacuümmethode zoals gespecificeerd in EN 1779.

Een platenwarmtewisselaar is een type warmtewisselaar dat metalen platen gebruikt om warmte over te dragen tussen twee vloeistoffen. Dit heeft een groot voordeel ten opzichte van een conventionele warmtewisselaar, omdat de vloeistoffen worden blootgesteld aan een veel groter oppervlak doordat ze zich over de platen verspreiden.

Dit vergemakkelijkt de warmteoverdracht en verhoogt aanzienlijk de snelheid van temperatuurverandering.

Het concept achter een warmtewisselaar is het gebruik van leidingen of andere opslagvaten om een vloeistof te verwarmen of te koelen door warmte over te dragen tussen die vloeistof en een andere vloeistof. In de meeste gevallen bestaat de warmtewisselaar uit een opgerolde buis met daarin een vloeistof die door een kamer stroomt waarin zich een andere vloeistof bevindt.

De wanden van de buis zijn meestal gemaakt van metaal of een ander materiaal met een hoge thermische geleidbaarheid om de uitwisseling te vergemakkelijken, terwijl de buitenste behuizing van de grotere kamer is gemaakt van kunststof of bedekt met thermische isolatie om te voorkomen dat warmte uit de warmtewisselaar ontsnapt.

Een test laten doen?

Wilt u dat wij u een offerte sturen? Of heeft u een vraag deze test? Laat het ons weten en wij nemen zo spoeding mogelijk contact met u op!

Contact

Wilt u (gratis) sparren, advies of contact met één van onze medewerkers? Laat dan een terugbel- of emailverzoek achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op!