Columbusweg 64

4462 HB Goes, Nederland

Telefoon

+31 113 568515

Email

info@itis-nl.com

ITIS | Valve World 2022: Düsseldorf, Duitsland

Het was geweldig om terug te zijn op Valve World 2022 met Luc Vernhes (Velan) om de nieuwe standaard ISO 23632 en onze ITIS-ervaringen met betrekking tot ontwerpprestatietests van kleppen te presenteren.

ISO, API & EN zijn de drie dominante standaardorganisaties voor industriële kleppen en bieden procedures om prestaties te beoordelen tijdens hydrotest, brandtest en testen op uitstoot van vluchtige stoffen. Echter, wat ontbrak in deze bestaande normen was het vermogen om de duurzaamheid van een klep te meten, vanaf de stilstand tot de stilstand, of het totale aantal mechanische cycli dat de kleppen kunnen uitvoeren voor batchprocessen.

Dit is de reden waarom ISO 23632 is ontwikkeld, een nieuwe norm om de prestaties van zittingen en torsie-eisen te beoordelen door middel van mechanische en thermische cycli. Klepprestaties worden doorgaans gemeten tijdens tests, ofwel in productie of in een laboratoriumomgeving.

Ongeveer 60% van de kleppen voldoet niet aan de eisen voor ontwerpprestatietests. Sommige kleppen falen onder omstandigheden (druk, temperatuur, operationele cycli) waaraan ze op het veld zullen worden blootgesteld en zijn daarom niet geschikt voor hun doel. Dit zou een reden tot bezorgdheid kunnen zijn.

Een test laten doen?

Wilt u dat wij u een offerte sturen? Of heeft u een vraag deze test? Laat het ons weten en wij nemen zo spoeding mogelijk contact met u op!

Contact

Wilt u (gratis) sparren, advies of contact met één van onze medewerkers? Laat dan een terugbel- of emailverzoek achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op!